Selecteer een pagina

In de Media

Meest duurzame bedrijf in de IJmond

In andere jaren was de uitreiking van de IJmond Duurzaam Award onderdeel van het netwerkevent IJmond Onderneemt. Maar in dit coronajaar is alles anders. De winnaar van de onderneming die kiest voor duurzaamheid, wordt dit jaar 11 februari bekendgemaakt tijdens de digitale startconferentie van het project Upcycle Your Waste.

Genomineerden

De genomineerden voor dit jaar zijn BTAC Solutions in IJmuiden, Patina Dakdenkers in Beverwijk en Crown Van Gelder in Velsen-Noord. Een jury, bestaande uit wethouders van de IJmond-gemeenten, heeft de kandidaten geselecteerd. Dit is gebeurd aan de hand van het thema pionieren.

Winnaar

Het bedrijf BTAC Solutions van Willem Jonkman heeft de IJmond Duurzaam Award 2021 gewonnen. BTAC Solutions werd op 11 februari tijdens de startconferentie van Upcycle Your Waste bekendgemaakt als winnaar. De jury had keuze uit uit drie genomineerden. Ook Patina Dakdenkers uit Beverwijk en Crown Van Gelder uit Velsen-Noord maakten kans op de prijs.

“Geweldig, ongelooflijk gaaf!” Willem Jonkman is trots dat hij zich de winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2021 mag noemen. “Hij komt midden in de zaak te staan. En ik hoop dat andere ondernemers met me in gesprek willen, ik sta er open voor. Alles wat we aan verduurzaming kunnen doen, is een stap die we nemen.”

Uitreiking

BTAC Solutions werd als winnaar gekozen vanwege het idealisme van Willem Jonkman, zijn motivatie om voor de toekomstige generaties te verduurzamen en zijn bevlogenheid. Ook de innovaties waarbij hij zijn eigen warmtepomp heeft gebouwd en warmte uit zijn machines gebruikt om het pand te verwarmen, spraken erg aan

Voor de andere twee genomineerden had de jury ook alleen maar complimenten. Zo werd van Patina Dakdenkers hun motto ‘afval bestaat niet’ erg gewaardeerd en vond de jury het fantastisch dat ze hun business blijven verduurzamen en zo anderen helpen. Crown Van Gelder kreeg veel lof over hun innovatie met suikerbietenpulp en de milieuwinst die ze daarmee bereiken. Eigenlijk alleen maar winnaars, daarom ontvingen ook Patina Dakdenkers en Crown Van Gelder een award, gemaakt door lokale kunstenares Michelle Veldman.